Апартамент под наем в София

Сравнение между най-скъпите наеми за апартаменти с две спални в големите градове по света

Разходите за жилище винаги струват най-много на семейния бюджет, независимо къде живеете по света. Така че когато ви се наложи да плащате наем за апартамент в София, пригответе се, че ще трябва да платите толкова колкото можете да си позволите и естествено съобразете предложените условията дали отговарят на вашите изисквания и очаквания за удобство, стил и условия. В този текст ще направим виртуална ценова разходка в наемите за апартаменти в големи градове по света, за да направим малко сравнение с град София. Условието тук е апартаментите да имат две спални и да отговарят на някои обши изисквания за лукс и удобства.

Разминаванията в цените са много големи и това естествено много зависи от чисто икономическите условия създали търсенето и предлагането на по-големи апартаменти под наем. Например в град Бенгалу̀ру (Индия), който има население почти два пъти колкото цяла България, цената на апартамент под наем с две спални, може да ви струва едва 300 долара. Доста по-евтино от това, което можете да намерите в София за тази цена. Само за сравнение най-скъпият град в света от гледна точка наем на апартамент е Хонконг, където средната цена е почти 3800 долара.

Нека се върнем в Европа обаче и да видим как стоят нещата с най-скъпите наеми за апартаменти с две спални. Дъблин например е мястото където много трудно можете да си намерите апартамент под наем, но ако намерите и търсите в категорията с две спални, той ще ви струва около $2000. В Цюрих (Швейцария), Лондон и Париж, ще ви се наложи да платите още 400 долара отгоре над тези в ирландската столица. Под 1800 долара са цените в Осло, Копенхаген, Амстердам, Хелзинки и Стокхолм.

Ако ви се наложи да пътувате в Северна Америка и търсите апартаменти под наем с поне две спални, ще ви се наложи да отделяте почти 3000 долара на месец, в големите градове. На източния бряг, цената в Бостън е малко на 2000 долара, в Ню Йорк преминава $2800, а на западния бряг в Сан Франциско, сумата достига до $3600.

Като се върнем на темата, апартамент наем София и поставим условието две спални, ще видим доста приемливите цени на чисто сравнителна база: от 750 до 1200 долара, или обърнато в Евро:700 до 1000. Изборът е ваш и зависи винаги от нещата, които отговарят на вашите лични приоритети, изисквания и стандарт на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>