Press ESC to close

Как точно да съхраняваме бебешките вещи

Бебешки аксесоари
Бебешки аксесоари

След като вече отворихме темата за съхраняването и поддържането на дрехите и обувките си, смятаме, че е време да обсъдим как най-подходящо за правим това с вещите на нашето бебе. Освен, че те са в пъти по-скъпи от нашите, тяхната употреба е и много по-продължителна, и затова трябва да знаем как да отделяме нужната грижа за тях, така че да не се налага да ги сменяме.
От момента на своето закупуване, столчетата за кола, кошарките, количките, шезлонгите, а защо не и люлките, се използват до деня, в който малчуганите вече няма да могат да се побират в тях. Специалисти са на мнение, че те събират цели деведесет и девет процента от микробите, които децата прихващат, като това се дължи на факта, че те сядат в тях със своите дрехи, с които преди това са седяли и играли на всевъзможни места, и по този начин те лесно ги прехвърлят обратно там. Следователно, по всичко изглежда, че те са истински благоприятна среда за развъждане на всякакви бактерии и затова по никакъв начин не се препоръчва да бъдат прибирани преди да са старателно почистени. Текстилната материя, от която са изработени позволява те да се изперат с натурален и щадящ прах за пране. След като направите това, отново не е добра идея да ги прибирате в непосредствена близост от дрехите или спалното бельо на вашето малко дете, поради все още останалата възможност за пренасяне на микроби към тях. Подходящо място е в някой празен и неупотребяван шкаф или пък такъв, в който не сте сложили неща, които използвате често навън.
Независимо, че бебешките колички се използват в по-голямата част от времето и в тях детето се храни и спи, със смяната на сезоните те биват сменяни с други. Съветваме ви да съхранявате количките си в килера, където освен прохладно, е и широко, и те могат да се поберат без проблем.

Магазините за бебешки колички са помислили за това и в тях изобилстват модели колички, които със свиването си се умаляват максимално и не създават безпокойства при търсенето на подходящо място за тях.