Да се направи шумоизолация на стена


Непрекъснато се увеличава шумът във всяко помещение, във всяко жилище. Това налага да се търси начин да се осигури спокойствие в собственото жилище. Решение на въпроса е звукоизолация на помещенията, но постигането на това наведнъж е доста трудно, нужни са повече средства. Това много често води до поетапно звукоизолиране. Много от собствениците започват с шумоизолация на стена, която може да се направи с различни звукоизолиращи материали.

На пазара се предлагат различни материали, които могат да се използват за звукоизолация. Тези материали са с различни качества, от където идва и различието в цената им. За да се направи правилно шумоизолацията на стена е необходимо да се определи вида на шума и от там да се направи преценка за необходимите звукоизолиращи материали.

Като евтин начин някои собственици правят звукоизолация на стените с използване на картони за яйца. Разбира се, това не може да даде добър резултат и за това е редно да се разгледат предложенията в каталозите на фирмите, занимаващи се със звукоизолация. Когато се започне шумоизолация на стена е добре да се посъветвате със специалист по този въпрос. Има много материали, които могат да се използват за тази цел и с много от тях се работи много лесно. Не се изисква особена квалификация и това улеснява монтирането им.

Един много лесен начин за шумоизолация на стена е използването на акустични панели. Те може да са изработени по различни начини, но винаги са с добри звукоизолиращи качества. Имат редица положителни качества – екологично чисти, изработени са от естествени материали; осигуряват отлична звукоизолация на помещението; лесно се поставят – изделието се залепва направо на стената или се монтират на специални конструкции.

Интересно е, че се предлагат и панели, облицовани с декоративни материали. На пазара са представени с широка цветова гама. Има и панели с много малка дебелина, което позволява да се спести място.
Най-лесният начин за намаляване нивото на шума в стаята е направата на шумоизолация на стена с полиетиленови панели, които се залепват непосредствено под тапетите. Тяхната дебелина е около 5 мм, което е много изгодно, защото използването им не променя размера на помещението. В последно време са представени и звукопоглъщащи тапети в няколко разновидности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>