Нови автомобили – да, с оперативен лизинг на автомобили


За развиване на дейността си много фирми използват оперативен лизинг на автомобили, за да се снабдят с нужните им транспортни средства. Фирмите, които държат на своя имидж осигуряват на служителите си представителни автомобили чрез ползване на същата услуга. Това е сравнително нова услуга за нашата страна, но бързо заема място на пазара.

Това е така, защото оперативен лизинг на автомобили има много предимства. Всъщност самото име на услугата пояснява нейната оперативност. За да се получи желания автомобил не се губи много време. Професионалистите познават добре своите автомобили и могат да ви дадат информация за всеки, от който се интересуват.

Средствата, които се заделят за ежемесечните вноски по лизинга са значително по-малко, ако се отделят за закупуване на нов автомобил. Освен това трябва да се платят еднократно, а това утежнява бизнеса. Средствата, които остават свободни след като се ползва оперативен лизинг на автомобили се насочват за разширяване или подобряване на бизнеса. Наемането на автомобили освобождава фирмите от поддържане на собствен автопарк. Освен това не се налага допълнителен разход за технически екип за обслужване на транспортните средства. Наличието на още едно звено отклонява вниманието от основния бизнес. Това може да наложи отделяне на значителни суми от оборотните средства.

При ползване на оперативен лизинг на автомобили отпадат всички тези разходи. Фирмата няма никакви здължения за наетите автомобили, освен да си плаща ежемесечните вноски. Лизингодателят закупува, регистрира и застрахова автомобилите. Негово задължение е техническото поддържане и техническите прегледи. Всичко това е изгодно за всички фирми, независимо с какво се занимават. Физическите лица също проявяват интерес за наемане на представителни коли. По този начин те имат възможност да карат колата, която желаят. Казано по друг начин те реализират мечтите си. Единственото условие е да се сключи договор и да се плащат редовно вноските.

Оперативен лизинг на автомобили дава възможност на клиентите, ако са редовни по договора, да карат непрекъснато нови коли. Всеки договор се подновява, ако лизингодателят е доволен от клиента. При приключване действието на договора, автомобила трябва да се върне на собственика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>