Двойномембранни пневматични помпи – къде се използват те


Двойномембранните пневматични помпи са сред най-използваните за индустриални цели. С тяхна помощ се транспортират флуиди с различен вискозитет, а също така и всякакви видове течности с твърди частици. Този вид помпи намират приложение в хранително-вкусовата и бояджийската промишлености и са отлични за разнообразните хигиенни приложения.

Това, което прави модерните двойномембранни пневматични помпи толкова търсени от потребителите са факторите, икономичност и лесна експлоатация. Работата с помпите се извършва предимно при наличието на течни материали със слаб поток и ниско налягане. За тях са характерни простата конструкция и високата ефективност за индустриалните нужди. Наличните две мембрани на помпите се съединяват чрез ос. Това позволява по-лесното движение назад и напред, когато се подава въздух на камерата, която се намира зад мембраните. Подаването на въздух се осъществява благодарение на въздушните разпределители към съответните мембрани. Това е общия смисъл на работата им.

За какво се използват двойномембранните пневматични помпи?
Това са помпи, които могат да се използват, както за битови, така и за промишлени нужди, включващи пренос на течности и флуиди. Нека все пак разгледаме, къде помпите могат да бъдат най-полезни, така че да си направите сметката, дали имате нужда точно от тях:

• Често използвани в строителството;
• При корабостроенето;
• За изпомпване на отпадъчни води;
• При производителите на керамика;
• За изпомпване на химикали и токсични вещества;
• За изпомпване на фармацевтични и хранителни продукти;
• При производителите на напитки;

Това са една малка част от възможностите на помпите и индустриите, в които се използват. Естествено, можете да откриете и други техни приложения, стига да се задълбаете в детайлите им. Добрата новина за клиентите е, че могат да ги намерят на сравнително достъпна цена, което е още една причина да се замислите за инвестиция в тях, ако имате нужда от такава.

В обобщение
Двойномембранните пневматични помпи са идеален начин да изпомпвате флуиди с различен вискозитет и да извършвате пренос на течности от едно до друго място. Сега ви предлагаме да прегледате актуалните предложения за този вид помпи, така че да извършите правилен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>