Press ESC to close

Идеи за модерни и практични бани

Обзавеждането на банята, както всяко друго оборудване на помещенията у дома, понякога се оказва доста голямо предизвикателство. За да улеснят този процес, специалистите от онлайн магазин Икеа ще ви посъветват как да съчетаете модерения дизайн и практичността.

Фактори при избор на подходящи мебели

Мебелите са основата на всяко помещение. Ето какви правила се спазват при избора на мебели за мокро помещение:

  1. Налично пространство – при закупуване на мебели задължително трябва да се обърне внимание на пространството, с което разполагате. В баните би могло да се помещават и тоалетните, което налага избор на обзавеждане с по-компактни размери. Малък шкаф под мивката би свършил чудесна работа за съхранение на всякакви вещи. Ако имате възможност, добавете и колонен шкаф, който би побрал козметика и разни други неща.

  2. Определяне на дизайн – модерният и традиционният дизайн имат своите предимства. Ако се търси нещо, което е в тенденции с модата, то потребителите залагат на модерен дизайн, който е особено подходящ за мокри помещения, които съчетават два санитарни възела. Бяло с дървесно е един такъв пример. Добавете и мъхесто растение, за акцент и цвят в помещението. Така модерни са и стените, наподобяващи паркет. Традиционният дизайн се характеризира с класическо излъчване и изчистени бели дизайни.

  3. Влагоустойчивост – при избора на обзавеждане, освен с наличната площ, е важно потребителите да познават основните характеристики на мебелите. Да са изработени от влагоустойчиви материали е от изключителна важност, тъй като тази защита ще даде възможност да се ползват дълго време. MDF е един такъв избор, който се характеризира с влагоустойчиви функции.

Обзавеждане за банята

Какво е нужно за обзавеждане на банята?

Когато се избира обзавеждане, е добре то да е функционално и с подходящи размери:

  • Мивки – при закупуването не трябва да се забравя отчитането на фактора пространство. Наличните видове са стенни и вградени. Могат да се комбинират с подходящи шкафове, което е практично решение за съхранение на тоалетни принадлежности или препарати;

  • Тоалетни – изборът трябва да бъде съобразен отново с наличното пространство. Съществуват няколко вида – окачени, стоящи и моноблок;

  • Паравани – служат за разделяне на душ пространството от останалата част в банята. Предимството им се състои в това, че не позволяват цялостно измокряне в помещението, а и служат като идеална преграда, която осигурява комфорт и уединение на къпещите се. Цените им се определят от материалите на изработка – стъкло или ПВЦ.

При избор на мебели за баня е добре да се избират светли цветове. От една страна, това ще изисква повече поддръжка, но от друга – ще осигуряват достатъчно светлина и комфорт. Когато се купува, е препоръчително цените да отговарят на предлаганото качество. От подходящото обзавеждане зависи цялостния облик на банята. Практичните решения ще я направят комфортна и модерна.