Идеи за обзавеждане на банята

Луксозно обзавеждане за баняБанята е едно от най-важните помещения в дома, където обикновено започваме и завършваме дните си. Тя е безопасно пространство, което осигурява спокойно уединение, за да се отпуснете и намалите напрежението в края на деня, с приятен горещ душ или топла вана. Така че, когато търсите обзавеждане за банята, е важно да сте наясно с различните видове мебели, изисквания за пространство, форми, стилове и материали.

Неща, които трябва да имате предвид при избора на обзавеждане

Размер и ориентация

Преди да започнете да разглеждате различните видове обзавеждане, трябва да добиете представа за пространството, с което разполагате за работа. Точните измервания на дължината, ширината и височината на вашата баня ще бъдат от съществено значение, заедно с местоположението на всички комунални услуги, като водоснабдяване и захранване.

Големите шкафове например ще изглеждат стилно и ще ви дадат повече място за съхранение, но трябва да имате достатъчно пространство за тях. Наличието на по-малко мокро помещение с тоалетна не означава, че трябва да пропуснете някои от мебелите. Има различни спестяващи място опции, като модули, окачени шкафове за стена и т.н., които ще осигурят така необходимото съхранение в най-малките пространства.

Форма и цвят на мебелите

Обзавеждането за баня се предлага в много форми – квадратни мивки, заоблени шкафове с мивки, ъглови тоалетни, L-образни и P-образни шкафове и много други. Има разнообразни форми, които да отговарят на стила и пространството на вашето мокро помещение. Те се предлагат в класически цветове като бяло, черно и сиво, но също така имат и различни варианти като червен, син, лилав и други, изцяло съобразени с вашите идеи.

Стил на обзавеждане

Можете да избирате от три широки стила на обзавеждане за баня, а именно традиционен, модерен и съвременен.

Традиционното обзавеждане се предлага в класически старомодни, антични стилове и е чудесно за създаване на мокрото помещение в подходяща тематика.

Модерните мебели обикновено са проектирани с оглед на съвременния потребител и се предлагат в по-елегантен дизайн.

Материал

Когато избирате новото си обзавеждане за баня, видовете материали, от които да избирате, са най-общо три. Това са:

  • ПДЧ с облицовка от меламин (MFC) – Вероятно материал, с който вече сте запознати, поради използването му в кухни. MFC се състои от меламинова смола, свързана с ПДЧ. Меламиновата дъска е много устойчив материал поради здравия си външен завършек и може да се почиства много лесно. Той обаче е много податлив на повреди от вода и трябва да бъде обработен правилно, за да се избегне това;

  • ПДЧ със средна плътност (MDF) – Друг материал, използван при изработката на обзавеждане за мокро помещение, е MDF. Състои се от стърготини и отпадъци от други процеси на производство на дървесина, смесени със свързващи вещества и лепила и след това пресовани заедно. Много по-плътен от MFC, той е един от най-популярните избори в индустрията за мокри помещения. MDF се предлага в голямо разнообразие от цветове и фурнири и е устойчив на промени в температурата и влажността. Също така е устойчив на изкривяване;

  • Солидно дърво – За първокласен завършек на мястото за къпане в дома ви, не търсете нищо повече от масивно дърво. Естественият характер на дъба или ореха често се подобрява с помощта на петна и бои, които разкриват зърното. Дървесният цвят на всеки шкаф никога няма да бъде идентичен не само поради различните използвани дървета, но и поради избора на рязане по време на производството. Тежките и солидни мебели от масивно дърво трябва да издържат десетилетия, ако се третират правилно. Красотата на истинското дърво се нуждае от допълнителни грижи, за да се гарантира, че не е изложено на висока влажност или колебаещи се температури.

Покритие на мебелите

След като сте избрали материала, с който искате да обзаведете банята си, трябва да решите какъв вид покритие отговаря на вашите изисквания. Те включват:

  • Покритие от фолио – При този вид шкафове се взема основен материал и се увива с тънко пластмасово „фолио“, което след това се нагрява с лепило. Невсички мебели от този тип са дълготрайни обаче, защото при високата влажност понякога покритието се отлепва от получените мехурчета;

  • Боядисване – Боядисаните покрития имат някои основни предимства пред тези с фолио. Предлагат се в огромна палитра от цветове, включително персонализирани нюанси и са много по-устойчиви на влага и топлина;

  • Акри – В миналото първокласното покритие обикновено е било обработвано от MDF с акрил. Гланцовото покритие на модерните акрилни модели ще добави светлина и форма с огледалната си повърхност, която отразява светлината. Това модерно покритие е тенденция не само за умивалника, но и за шкафовете. То е по-устойчиво на удари и драскотини.

Различни видове обзавеждане за баня

  • Модулен-шкаф с мивка – Най-просто казано, това е място за съхранение с мивка, инсталирана отгоре. Тази проста дефиниция не покрива напълно широкия обхват от налични размери и конфигурации. Основното предимство на тези продукти е добавянето на шкафове или чекмеджета под мивката, което създава много повече място за съхранение;

  • Самостоятелни шкафове за баня – Съхранението е изключително важно и има разнообразни опции за шкафове за съхранение, които можете да избирате за нуждите на вашето мокро помещение. Подовите съоражения за съхранение и окачените на стената са най-популярният избор. Те са лесно преносими и могат да се преместват, предлагайки гъвкавост и удобство. В онлайн магазин Aiko XXXL се предлагат различни продукти от този вид. Има луксозни, модерни, бюджетни и други предложения. Множеството промоции и разпродажби ще ви помогнат да се обзаведете с цялостно оборудване за баня на супер цени.

  • Вградено обзавеждане за баня – Вградените шкафове са тези, които са персонализирани според формата и дизайна на вашата баня. Това е популярен вариант за създаване на изчистен дизайнерски облик и е чудесен вариант за тези, които искат да създадат диференцирана естетика на банята. Обикновено се състои от съвпадащи единици и се предлага с достатъчно място за съхранение и работен плот.

Високите шкафове за съхранение са специални самостоятелни модели, които имат възможно най-голямо място за съхранение. Те са идеални за съхранение на предмети като допълнителни кърпи, тоалетни ролки или тоалетни принадлежности. Някои дори се използват за поставяне на семейна снимка или друг предмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>