Интериорни врати – декоративна функция

При избор на интериорни врати трябва да се има предвид не само основното им предназначение, а и това, че те имат и декоративна функция. За това е важно отначало да се определят размерите на вратата. Да си представите как тази врата ще промени обстановката в стаята и какъв ще бъде резултата, ако поставите именно такъв модел.

Предложенията от варианти на интериорни врати на пазара са изключително много и бързо да се справите с избора не е толкова лесно.

Добре е да решите от какъв материал ще бъде вратата. Всеки материал има своите положителни и отрицателни качества.

Вратите могат да са направени от масивно дърво. Те са значително тежки, но в същото време по-здрави и непретенциозни.

Още вратите могат да са направени от фурнир на ценни дървесни видове, което ги отличава от елитните, а така също и от средния клас. Такива врати предават чистотата на естествената природа, множество разнообразни нюанси и варианти на текстурата.

Интериорните врати, изработени с фурнир от скъпи видове дървен материал, са неповторими по своя външен вид, имат дълъг срок на експлоатация.

Вратите от иглолистна дървесина са по-евтини и са по-податливи на повишената влага.

Най-търсеният вариант на врати икономичен клас са тези, които са покрити с ламинат. За тях е характерна средна цена и повишена устойчивост на влага.

Ламинираните интериорни врати имат по-малък срок на ползване в сравнение с тези, изработени с фурнир, а така също и от тези от масивно дърво.

При избор на врати е важно да намерите подходящия производител – наложила се на пазара фирма.

В итернет може да откриете много фирми, предлагащи собствено производство врати. Тези фирми предоставят информация за своите продукти както по отношение на материалите, използвани при производството им, така и за технологичния процес.

Много е важно оборудването, използвано от производителя. Разбира се, големия производител може да си позволи съвременно оборудване и да прилага най-новите технологии в производството на интериорни врати.

Това дава възможност всеки етап от производствения процес да се проверява и да се следи за спазването на екологичните изисквания.

Предимство за клиента е, че той може да си поръча точно необходимата врата по размер и цвят. Поръчката ще бъде изпълнена и вратата ще бъде поставена от майстори на фирмата производител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>