Press ESC to close

Какъв душ за баня да изберете

miro-alpi-3-dush-komplekt-za-vgrazhdane-cherenПоддържането на добра лична хигиена е от ключово значение за здравето и добрия външен вид, а душът за баня е средство, което може да увеличи комфорта докато се къпем. Какви видове се предлагат онлайн в Gaudi DS и възможна ли е смяната му без да купуваме нова батерия и още полезни съвети от нас в следващите редове. Всичко, което предлага сайта можете да разгледате от тук https://www.gaudi-ds.com/173-dushove-za-banya/

Какви видове душове за баня има

Разновидностите са доста, но основно се делят на три:

  • стоящи – обикновено са свързани към батерията с гъвкав шлаух, който е с метална предпазна обвивка и стоят на стойка, чиято височина може плавно да се регулира по удобство на потребителя. Може също да се държи с едната ръка и водната струя да се насочва в желана от Вас посока;

  • стационарни – те стоят неподвижно на определена височина, а връзката им с батерията е твърда и стационарна;

  • комбинирани – наричани още тип колона, те дават възможност да използвате както стоящ, така и стационарен душ за баня, което се определя от самия потребител.

 

Съществуват и душове за вграждане, за инсталацията на които обаче е необходимо да се помисли още на ниво проектиране и изграждане на банята. Те са изключително модерни и естетически добре изглеждат.

Можем ли да сменим само душа без цялата батерия

Имате възможност за индивидуална подмяна само чрез развъртането на стария и завъртането на новия душ. В продуктовата гама на Gaudi DS се предлагат отделни компоненти за баня, а процеса по подмяната е изключително опростен и не се налага да притежавате специални умения за това. Имате също възможност да смените и само шлауха, в случай, че стария се е повредил. Всеки от тях се предлага с подходящите накрайници и процеса отново се свежда до отвъртането на стария и завъртането на новия маркуч.

Полезни съвети от Gaudi DS

Важното при избора на нов шлаух е правилното определяне на неговата дължина, така че да съответства на нуждите Ви за височина. При смяната както на душа за баня, така и на шлауха трябва да внимавате да не изгубите гумените уплътнения, които не позволяват на водата да излиза отстрани около накрайника. Тези уплътнения пристигат в комплекта и трябва да се използват задължително.

 

В никакъв случай не прилагайте прекалена сила при затягането на накрайниците, защото това може да повреди както тях, така и резбата. В случай, че въпреки умереното затягане се появява теч, използвайте лента тефлон, която да навиете три-четири оборота около резбата и завийте наново. В голяма част от случаите това елиминира проблема напълно.