Как да се грижим за трикотажни неща

Нещата от трикотаж са със специална мекота, трайност и удобство. Те също не се нуждаят от специална грижа, за да се изключат случаите на прекомерна деформация и стречинг. Ето, защо грижата за любимите фланелки трябва да обърне внимание на съветите, дадени върху етикета, но също така да се извърши правилна грижа за тези неща ще помогне на препоръките, изброени по-долу.

Научете кои са луксозните материи тениски днес: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/кои-са-луксозните-текстилни-материи-в.

Съхранение на трикотажни изделия

Всеки знае, че плетените неща имат особена особеност да не се гладят, но това не означава, че трябва да лежат в килера в цялата бъркотия. За да се гарантира, че трикотажът няма да се деформира, най-добре е да се съхранява на отделен рафт или закачалки. Също така трябва да се обърне внимание на дължината на раменете, защото ако те са къси, тогава на мястото на завършека им нещо ще бъде разтегнато.

Измиване на трикотаж

За ръчно пране на трикотажни изделия се препоръчва използването на специални прахове и гелове, които не включват химически бои. Също така за измиване може да използвате обикновени шампоани или сапун. Прахът се използва най-добре предварително, разреден с вода, тъй като директното излагане не може да причини промяна в цвета.

Вълнените дрехи се нуждаят от специална грижа, измиването им трябва да се извърши отделно от основното спално бельо. Трикотажните неща не понасят измиване в гореща вода, те могат да се измиват в хладка вода.

Трикотажът може да бъде подложен на накисване, но не трябва да надвишава 30 минути. При измиване на ръцете, дори и най-доброто качество трикотаж не трябва да се търкат силно, нито пък да се издигат от водата и да се стиска.

След измиване трябва да се изплакне изцяло да се отстранят всички останали сапунени вещества, тъй като това може да предизвика промяна на цвета. В последното изплакване трябва да се добави омекотяващ балсам, предназначен за вълнени изделия, тъй като той ще добави мекота и ще премахне баналната статична.

Когато измивате в пералня, трябва да изберете най-деликатния режим и температурата на такова измиване със сигурност не трябва да е повече от 40 градуса. Дори висококачествени продукти производители на трикотажни изделия, могат да пострадат, ако са подложени на машинно пране с висока температура.

Тениски, потници и други трикотажни дрехи не бива да се окачват мокри на въже или хванати за раменете, тъй като това ще доведе до деформиране.

Ако дрехата се деформира, то трябва да се накисва и да се изсушава в правилната позиция.

И най-важното: правилната грижа за това е ключът към продължителната експлоатация. Бъдете дамата зад монитора: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/651-zhenata-zad-monitora, винаги стилно облечена и добре поддържана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>