За качествен обмен на веществата – синбиотик


При нарушена микрофлора в червата се затруднява обмена на веществата и се влошава състоянието на организма. Факторите, които нарушават микрофлората са много и разнообразни. Най-често това се поучава при прием на антибиотици и стрес. Различните инфекции – вирусни, бактериални, също водят до нарушаване на чревната микрофлора. Лечението трябва да започне веднага, за да не се получи усложнение. Ефективно лекарство в този случай е синбиотик.

Това е хранителна добавка, която съдържа пробиотик и пребиотик. Синбиотик осигурява баланс на полезните микроорганизми, с което се засилват функциите на всички органи в човешкия организъм. При нарушен имунитет патогенните бактерии се развиват бързо и създават условия за различни заболявания. Пробиотик и пребиотик заедно повишават имунитета и възстановяват баланса. Премахват се проблемите в метаболизма, токсините се изхвърлят, отстранява се вредното действие на антибиотиците и се нормализира храносмилателния процес.

Синбиотик представлява добро съчетаване на пробиотик и пребиотик. Използва се при високо кръвно налягане, повишен холестерол, нарушен обмен на веществата, различни чернодробни заболявания, вирусни болести и различни инфекции. Дисбактериозата се лекува само при едновременно приемане на пробиотик и пребиотик. Полезните микроорганизми, които се съдържат в пробиотика започват още с попадането си в стомашно-чревния тракт да потискат патогенните бактерии. Полезните бактерии от пробиотика започват бързо да умират и само наличието на пребиотик създава условия за активно размножаване на полезните микроорганизми.

Казахме, че синбиотик едновременно съдържа две хранителни добавки. С неговия прием се нормализира микрофлората в стомаха и червата и се променя рН на средата в кисела, което действа за увеличаване активността на полезните бактерии. Приемането на пробиотик и пребиотик е позволено за всички възрастови групи. Няма проблеми и при приемането от бременни за подобряване състоянието на чревната микрофлора. За тази комбинация е характерно, че не само подобрява състоянието на целия организъм, но действа положително на кожата, косата, ноктите.

Ако разгледате сайтовете на различни онлайн магазини ще получите допълнителна информация за всичко, свързано със синбиотик, пробиотици, както и за специализираните за деца пробиотици.Благодарение на пробиотици и тяхното рационлно комбиниране с пребиотик се постига баланс в организма на човек. Този баланс е гаранция за стабилен имунитет, който може да се справи с различните болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>