Онлайн репутация – името е всичко


Днес името на дадена организация, фирма или човек е всичко. Ако вашето име е добре и се приема положително от масите, то е сигурно, че бизнесът ви ще върви добре. Ако името ви се приема негативно, то има опасност от това вашият бизнес да буксува. Във вторият случай няма да има значение какви инвестиции правите в бизнеса си, той просто няма да върви. Това може да се случи в случаите, когато в социалните мрежи и интернет се появят негативни за вас коментари, както и се изрази мнение за качеството на вашите продукти и услуги. В такива моменти е добре да се доверите на управление на онлайн репутация и специалисти занимаващи се с това.
Социалните мрежи и сайтовете за споделяне, както и форумите са местата, където най-често потребителите обменят мисли и разсъждават по различни въпроси. Те
представляват маси от хора, а масите винаги са били лесно манипулируеми. В такива моменти хора, които се доверяват на не лоялната конкуренция, могат да подведат потребителите. Това става, като например пуснат слух, че вашите продукти са некачествени или процесът на изработка не спазва никакви стандарти. Може дори да се обяви, че служителите във вашата финансова фирма, например, нямат нужната квалификация и са непрофесионалисти. В такива кризисни моменти е добре да реагирате посредством фирма за управление на онлайн репутация.

Ходовете, които могат да се предприемат в този момент са няколко. Чрез мониторинг и анализ да се проследи какво е мнението на масите за вашите продукти. Могат да се заснемат също така кратки клипчета, в които да се покаже технологичният процес по направата на дадена стока и продукт. Полезно за мнението на хората е интервю с доволен клиент или пък служител на фирмата или дори с вас самият. Там ще обясните и опровергаете различните слухове за себе си или бизнесът си. Можете да покажете сертификати. Пресъобщенията също са добър метод за опровергаване на създалите се негативни коментари в социални мрежи и сайтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>