Почивка в Обединените арабски емирства: какво трябва да знаеш?

Обединени арабски емирства – държава на брега на Персийския залив. Туристите летят до това място през цялата година, за да се отпуснат сред чисти бели пясъчни плажове. Въпреки това, ще има забавление за всеки вкус. Любителите на тръпките се гмурват в дълбините на морето или изследват пустинята. Любителите на пазаруването ще се насладят на местните пазари и магазини.

За почитателите на недвижима собственост, препоръчваме: www.ues.bg – луксозни имоти.

Със съдействието на брокер по недвижими имоти, даваме тези обши насоки за избор и приятна почивка в Обединените арабски емирства!

Празниците в ОАЕ са привлекателни с високото ниво на обслужване, което всеки хотел обещава. Много от тях имат свои собствени плажове със защитена зона. Бюджетните хотели настаняват туристите до свободните градски зони за отдих.

Ето и какво трябва да знаеш, преди да тръгнеш натам:

Избирайки пътувания до ОАЕ, най-важното е да изберете коя от емирствата искате да посетите.

Най-известният е Дубай. Тук са основните туристически атракции. За любителите на измерената и уединена почивка са по-подходящи за Fujairah със своята красива природа. Онези, които са объркани от забраната в по-голямата част от територията, е добре да отидат в Аджман. В Ум Ал Куейн най-добре се съхраняват много паметници от древността, както и традиционният начин на живот.

Против почивка в Емирства

Основният недостатък за туристите е забраната за продажба и употреба на алкохол. Това не е толкова важно за тези, които идват да си почиват тук с децата си, но това може да бъде неприятна изненада за тези, които искат да се забавляват в най-пълна степен. На някои места може да си купите алкохол, но е твърде скъпо. Така рискувате да ви заболи главата, преди да сте получили махморлуг!

Какво още са недостатъците на почивката в Емирства?

Високи цени за настаняване, храна и развлечения. В същото време само няколко хотели работят по системата „all inclusive“. Предлагат се бюджетни опции, но те все още се изчисляват над средните доходи.

На адреса за луксозни имоти – www.ues.bg може да се информирате за всички новости на пазара.

За прояви на обществено място може да бъде наложена глоба. Тук са забранени целувки и прегръдки сред обществото. Законът е по-лоялен към туристите, но могат да възникнат проблеми.

Не навсякъде може да се печете на слънце в открит бански костюм. Формално, такова облекло е забранено навсякъде, но на затворените плажове на хотели никой няма да ви обвини.

Ако се интересувате от обиколки в последната минута в ОАЕ , тогава не забравяйте да си купите алкохол в безмитно на летището и да запазите вземете поне един закрит бански за всеки случай.

Кога да посетите ОАЕ

В Емирства топло е през цялата година. Ако не се страхувате от топлината, може да се отпуснете тук през лятото. Магазини, кафенета, аквариуми, гмуркане с акули или разходки с джипове в пустинята са на разположение по всяко време на годината. Но имайте предвид, че през лятото температурата на въздуха през деня надвишава + 40ºС.

Най-добре е да отидете през зимата или късна есен – не е горещо. И е по-приятно да прекарате студените месеци на слънчевия бряг, а не сред сняг или киша. Освен това, предимствата на почивка в Емирства са много повече от недостатъците.

Полицията работи добре в страната, има ниска престъпност.

Всички хотели осигуряват отлично обслужване и комфортни условия за гостите.

Постоянно се провеждат масови културни събития и празници – никой няма да се отегчи.

Има условия за семейна почивка с малки деца.

Курортите са на разположение през цялата година, може да се отпуснете през всеки сезон.

Източните дворци, палми, камилски състезания – Обединените арабски емирства няма да оставят никого безразличен, давайки море от нови впечатления!

Благодарим ви, че прочетохте нашия блог. Светваме ви още и да посетите ues.bg, за да разберете за интересни предложения на имоти.

Ще се видим скоро на страниците на нашия дневник за пътувания Агенция за недвижими имоти Unique Estates в страната и по света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>