Press ESC to close

Добрата професия – професионален домоуправител

Много месеци наред, след като останах без работа, търсех нова, но все не попадах на нищо интересно и удовлетворяващо. Най-накрая един приятел от детските години ме посъветва да си намеря нещо по-малко стресиращо, тъй като аз съм доста чувствителен човек и при проблеми в работата се стресирам и изпадам в депресивни състояния. Та този приятел ме посъветва да опитам да стана професионален домоуправител, идея която веднага харесах и бързо приех.

Обадих се в една фирма, която се занимава с такава дейност, явих се на интервю и ме харесаха. След това се наложи да посещавам едни специални курсове във връзка с новата ми професия и след като ги завърших успешно ми възложиха първата работа. Станах професионален домоуправител на няколко нови и модерни кооперации в затворен комплекс в полите на Витоша. И изобщо не съжалих в последствие, тъй като работата на професионален домоуправител се оказа точно като за мен!

Без стрес си върша задълженията, които бих казал, че са много приятни. Минавам всекидневно, гледам дали някъде има някакви повреди, дали всички осветителни тела са в изправност, ако не са сменям крушки или се обаждам на майстори техници. Наглеждам също така дали хигиенистките са си свършили съвестно задълженията, като същото важи и за градинарите, които се занимават със зелената площ в комплекса. Те освен, че косят трева, се занимават с различните дървета и растения, които оформят както подобава.

Всеки месец събирам такси от обитателите на комплекса за всички тези дейности, както и за други разходи, като ток, гориво и вода за общите част и за двора. За сега мога да твърдя, че не съм имал никакъв проблем със събирането на средствата, което искрено се надявам да остане така и за в бъдеще.

Смея да твърдя, че най-накрая с тази задача на професионален домоуправител се възродих, запознах се с нови хора и създадох добри социални контакти.