Press ESC to close

Съвети за управление на онлайн репутацията

Управлението на онлайн репутацията се превърна в необходимост за много фирми, тъй като мобилните приложения и уеб сайтовете позволяват на конкурентите и клиентите да заливат Интернет с каквото си поискат. Тази прозрачност определено е стъпка в правилната посока, тъй като връща властта на потребителя. За съжаление, винаги ще е възможно една компания, която разчита на заличаването на конкурентите си да намери нейн клиент, който има една единствена цел в живота- да съсипе компанията, от която е останал недоволен.
От положителната страна, солидната кампания за управление на онлайн репутацията може да помогне на бизнеса Ви не само да се отърве от отрицателните или вредни резултати от търсенето, но може да постави най-важните бизнес новини, уеб активите и клиентските си взаимодействия на върха на страниците с често срещани резултати.
Google действително е дал ход на управлението на онлайн репутацията чрез публикуване на някои собствени съвети за това как да управлявате репутацията си чрез резултатите от търсенето. Съчетавайки някои от тези съвети с тези на много други специалисти по управление на онлайн репутацията (като тези на http://www.digitalpr.bg  , ние ще опростим управлението на онлайн репутацията за Вас и ще ви предоставим най-полезните и необходими съвети.
Обявете Вашето търговско име
Първата стъпка към управлението на онлайн репутацията Ви е да заявите марката си онлайн. Независимо дали Вашата марка е Вашето собствено име, фирмено име или име на Вашия продукт, трябва да сте сигурни, че никой друг няма контрол над представянето Ви погрешно, като контролира част от Вашата марка.
За да направите това, използвайте една от следните уеб услуги, за да утвърдите името на Вашата марка.

KnowEm.com
UserNameCheck.com
NameChk.com
Съвет:
Бъдете постоянни. Използвайте само едно име. Например, ако името на Вашата фирма е XYZ Clothing, използвайте „xyzclothing“ като своето потребителско име за всички услуги, достъпни чрез 3-те ресурси по-горе.
Управлявайте търговското си име
След като заключите 300-те акаунта за потребителско име, намерени чрез горепосочените ресурси, следващото нещо, което трябва да направите, е да ги управлявате. Сега няма начин да управлявате всичките 300 акаунта, така че вместо да пилеете времето си за всички тези неща, просто се съсредоточете върху топ 10-25 (изброени по-долу). Правилото 80-20 се отнася за тези сметки, като това се случва с много други неща в бизнеса: 20% от тези услуги ще съставляват 80% или повече от най-ефективните.
Топ варианти за управление на онлайн репутацията
Facebook
twitter
Google+
LinkedIn
Pinterest
Quora
Tumblr
YouTube
Foursquare
Yelp
Съвет:
С всеки от тези изброени варианти, ТРЯБВА (най-малкото) да завършите потребителския си профил 100%, като добавите съдържание, снимка, информация и връзки към други уебсайтове / профили.
Следете Вашето търговско име
Утвърждението и управлението на името на Вашата марка са само две части на уравнението, когато става въпрос за установяване и подобряване на вашата онлайн репутация.