Press ESC to close

Характеристики на бизнес стила

Бизнес стил в дрехите – какво е това и как да се съчетае? Учители, адвокати, банкови служители и много служители в офиса са запознати с това, което е бизнес стил в дрехите. Ако сте свикнали да работите в демократични организации, а вашият строг корпоративен облик е нов за Вас, важно е да направите някои промени в гардероба си.

Якета и блейзъри навсякъде и винаги – мъжко яке: https://fashioncolors.bg/dreha/myjki-drehi/мъжко-яке-лекс-бордо или блейзер ще направи всеки костюм събран и бизнес елегантен.

Бизнес стил не е задължително да се състои от костюми, комплект сако и панталон. Достатъчно е да добавите блейзер на прав панталон и умерена риза или блуза, за дамите пола с печат и бяла риза. Такива изображения ще бъдат подходящи в повечето ситуации.

Само един акцент – ако комбинацията от черна пола или панталон и бяла горна дреха ви прави скучни, може да си позволите нещо блестящо, но само в малки количества.

В бизнес изображението е разрешена само една активна част. Например обувки с богат цвят, блуза с необичаен модел, красива огърлица. Всичко останало трябва да е тъмно и строго.

Ясен цвят само при класически модели – облекло на кода по време на работа не означава, че трябва да носите черно и тъмно синьо всеки ден, независимо от настроението и сезона. Може да си позволите дрехи от по-смели нюанси, но с едно предупреждение: консервативен разрез. Например панталон в цвят патладжан или пола в петролен цвят с тъмен ширит, пола в цвят вино, изработена от вълна, тъмнозелена рокля. Всичко това може да изглежда добре в бизнес среда.

Ако не смеете да носите активни цветни панталони, най-добре е да насочите фокуса към блузата. Това е по-безопасна опция.

Бизнес стилът изисква по-достойни материали: вълна, туид, коприна, кашмир, памук и др. Допълнени с декорации, скъпоценни камъни и масивни гривни определено не са съвместими с бизнес гардероба. Ако ви харесват бижута, изберете например, висулка със скъпоценен камък на синджир. Ако искате да носите закачлива огърлица съчетайте с нежни обици на всички. И, разбира се, останалото изображение трябва да бъде доста консервативно.