Press ESC to close

Яхти втора ръка – икономия на средства

Яхтите са създадени за тези, които обичат комфорта във всичко. С този плавателен съд може да се отправите на далечна и продължителна разходка, защото има осигурени всички условия за комфорт както на собственика, така и за неговите гости – място за сън, за приготвяне на храна, готварска печка, хладилник, маса за хранене, тоалетна и всичко, което е необходимо за приятни моменти сред морската шир.

Не е задължително да се стремите да си купите нов плавателен съд. При правилен подход към покупката вие може да си осигурите подходящ поддържан обект от яхти втора ръка. Това ще ви икономиса доста средства и не само това – вие ще се снабдите с плавателен съд, който вече е проверен в морските вълни и не губите нищо от качеството, а ставате собственик на много силна и прилична яхта.

Покупката на яхти втора ръка определено си заслужава. Новата лодка по водата губи около десет процента от своята първоначална стойност. Когато става въпрос за поддържана лодка е добре да се закупи такава след втората година. Този плавателен съд е преминал цялостна диагностика и наблюдение, отстранени са всички нередности. Обикновено гаранцията на производителя е една година за механичната част, една година за електрониката, две години за външното защитно покритие и пет години за корпуса. За това, ако закупите яхти втора ръка в рамките на тия години, не само ще спечелите в цената, а и ще се възползвате от някои гаранции. Дали тази покупка крие рискове?

За да се направи желаната покупка с необходимото качество е нужно да се консултирате със специалисти в областта. Например, преди да се закупи моторна яхта е задължително да се направи компютърна проверка на двигател. Това е най-важната проверка. След това задължително в морето при максимално натоварване на двигателя се проверява движението на плавателния съд. После се прави цялостен оглед за състоянието на корпуса, както и обшивката.

Яхтите втора ръка са винаги търсени, независимо дали са ветроходни или моторни, защото повече хора имат достъп до тях като бюджет. Можете да ги откриете в известните наши яхт клубове. Там ще получите отговор на всички ваши въпроси, касаещи покупка на яхти втора ръка. Съветите, получени от представителите на яхт клуба, винаги ще бъдат във ваша полза и това ще окаже влияние на вашата покупка.