Как да избера килимче за моята баня?

Независимо дали търсите нов килим или пътека за баня или правите нов дизайн на баня, има няколко неща, които трябва да имате предвид. В зависимост от цялостния външен вид на помещението, може да искате да изберете шарен килим, за да добавите малко шик. Може също да изберете солиден килим или постелка за баня, изработени от устойчиви материали.

Шарените килими добавят измерение

Добавянето на шарен килим към вашата баня може да даде на стаята ви ново измерение и визуален интерес. Може да служи и като акцент, да допълни и другите декоративни елементи на вашата баня.

Когато купувате пътека за вашата баня, добре е да прецените колко място имате на разположение за новото си парче. Също така трябва да избягвате да купувате постелка, която е твърде голяма или твърде малка. В зависимост от размера на вашата стая може да се наложи да изберете различен тип. Ако имате двойна тоалетна, помислете за такава, която е достатъчно голяма, за да се побере в средата на стаята.

Трябва да помислите и за осветлението на вашата баня. Ако използвате тъмен под, най-добре е да си купите килим със светли цветове. Изборът на килим със светли цветове ще направи пространството да изглежда по-голямо.

Неутралните цветове са безопасен залог

Независимо дали искате да промените лицето на дома си или се опитвате да решите кои цветове на боята да използвате за новия си дом, неутралните цветове са сигурен залог. Те могат да се използват във всеки стил на дизайн и са сигурен начин за установяване на сплотена цветова палитра в целия ви дом.

Когато избирате цвят на боя за вашия дом, не забравяйте да вземете предвид осветлението в стаята. Това е важно, защото цветът на боята ще изглежда различно в зависимост от времето на деня и позицията на слънцето в стаята.

За да ви помогнем да изберете перфектния неутрален цвят, помислете за подтоновете на боята. Правилният подтон не само ще придаде дълбочина на пространството, но и ще подсили неутралната цветова палитра.

Светлите цветове правят стаята по-малка

Изборът на правилната цветова схема може да отвори малка стая и да добави стил. Но изборът на грешен цвят може да накара стаята ви да се чувства тясна и ограничена.

Стая с ярки стени изглежда по-голяма и по-просторна от стая с тъмни стени. Въпреки че може да не сте в състояние да боядисате цялата си баня в ярък цвят, можете да добавите малко визуален интерес с акцентни стени или да боядисате тавана си в различен цвят.

Например, боядисването на тавана в светъл цвят може да добави височина към стаята. Светъл таван може да се постигне чрез боядисване в цвят, различен от бял, като бледо жълто или синьо. Можете също така да добавите малко стил към стаята със светло обзавеждане. Тези видове обзавеждане няма да заемат малко пространство.

Масивните постелки за баня са устойчив вариант

Използването на масивни постелки за баня, изработени от бамбук, тиково дърво или други материали, е чудесен начин да създадете спа усещане във вашата баня. Те не изискват много поддръжка и се почистват лесно.

Бамбуковите постелки също са невероятно издръжливи. Бамбуковите постелки обаче не трябва да се излагат на влага за продължителни периоди от време. Те могат да плесенясат, така че не забравяйте редовно да ги избърсвате.

Масивните постелки за баня, изработени от тиково дърво или бамбук, обикновено се третират с лак против плесен. Тези продукти могат да бъдат намерени в различни размери, цветове и дизайн.

За по-цветен вариант, пазара предлага разнообразие от постелки за баня. Стандартната постелка с размери 24″ x 18″ се предлага в естествен дизайн и дизайн с блокирани цветове. Предлагат и разнообразие от други форми и детайли.

Комфортните изтривалки създават истинска бохо естетика

Използването на баня, вдъхновена от бохо, може да бъде чудесен начин да добавите малко жар към живота си. Баните често са време да се отпуснете, така че защо не отделите малко време и пари за декор, който ще улесни живота ви?

Като собственик на баня знаете, че не е лесна задача да намерите най-добрия декор за вашата. Малко харчене пари за аксесоари за баня, вдъхновени от бохо, може да направи огромна разлика в дългосрочен план. Например, може да помислите за бамбукова завеса за душ или комплект бамбукови хавлии, за да внесете малко природа в спалнята. Добавянето на дръзка нотка към вашата баня може значително да повиши стойността на вашия дом при препродажба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>