Какъв подов сифон за баня да избера?

Ако искате да инсталирате система за отводняване на пода в банята си, трябва да вземете предвид няколко неща. Съществуват различни видове линейни отводнители, всеки от които има свое собствено предназначение. Тези фактори, ще окажат влияние върху вида и местоположението на инсталацията. Линейният отводнителен канал от стена до стена минава по цялата дължина на помещението и не е толкова прецизен, колкото стандартният подов сифон.

Точкови отводнители

Макар че точковите подови сифони не са толкова разпространени, колкото линейните, те съществуват от дълго време и все още имат голямо разнообразие от приложения. Те са идеални за централно отводняване на банята, както и за използване в гараж и перално помещение, и са идеални за всяко място, където линейните отводнители не биха се вписали. Стандартните точкови отводнители са квадратни и могат да бъдат с размери 10×10 cm или 20×20 cm. Повечето приложения в банята изискват квадратен отводнителен канал с размери 15×15 cm, който е и по-лесен за рязане.

На българския пазар се предлага богат избор от дренажи, всеки от които е подходящ за различни цели. Модели на подови сифони, от изброените в статията, може да откриете – тук.

Линейни дренажи

kakav-podov-sifon-za-bania-da-izbera

Линейните отводнителни канали за бани са отличен вариант за душове без бордюри. Те предлагат една плоскост за управление на водата, докато точковите отводнители изискват праг или ъгъл. Линейните отводнители могат да се монтират навсякъде по пода на душа, което ги прави практичен избор за по-големи пространства. В зависимост от дизайна на вашия душ може да се окаже, че линейните отводнители не са достатъчни. Линейните отводнители обикновено се монтират с водоустойчива мембрана, за да се предотврати рискът от поява на мухъл и плесен.

Отводнителни тръби с плочки

Баните с подови оттоци са често срещано приспособление, но поставянето на плочки около тях може да бъде трудно. Това може да доведе до натрупване на вода, която може да привлече мухъл и гниене. Също така всяко разширение на плочките може да събере вода и да предизвика гниене. Поставянето на плочки около подов отводнител изисква прецизност и търпение. Ето няколко съвета, които гарантират, че процесът ще премине гладко:

Магнитна подова канализация

Този вид подовата канализация е подходяща както за апартаменти, така и за ексклузивни жилища. Магнитната система на вентила му помага да вкарва безпроблемно вода в банята. Тя не се запушва лесно и не произвежда неприятна миризма. Изработен е от ABS, месинг и неръждаема стомана, а гъвкавият дизайн ви позволява да го почиствате сами. Това е  характеристика, която я прави добър избор за банята. Подовият отводнител е лесен за монтаж и почистване.

Отводнителни тръби с централна стъпка

Отводнителните тръби с централна стъпка са често срещан тип подов сифон за отводняване в банята. Те пускат водата в правоъгълно корито, което обикновено се намира в центъра на душ зоната на банята. Този тип отводняване изисква леко наклонен под. Тъй като не са проектирани да бъдат равни, те създават ефект на фуния. За да монтирате тези отводнителни тръби, е необходим под с наклон от всички страни поне 1/4″.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>