Какво представляват пневматичните инструменти?

Пневматични инструменти включват отвертки, мелници и ударни въздушни инструменти. Тези инструменти често се използват в строителни проекти.

Мелница

Пневматичните инструменти са вид електрически инструменти, които се задвижват от сгъстен въздух. Могат да се използват за различни приложения. Те са чудесен начин да спестите време за задачи като пробиване и шлайфане. Освен това са преносими и безопасни за използване.

Пневматичните инструменти обикновено са безопасни за използване, но има някои опасности, които трябва да знаете. Един от най-често срещаните е разкопчаването на маркуча за въздух от компресора. За да избегнете това, най-добре е да държите маркуча закрепен със заключващо устройство.

Друг риск е запушването на въздушния филтър. В идеалния случай филтърът трябва да се почиства редовно. Това предотвратява натрупването на водни капки, които могат да причинят сериозни щети.

Добра идея е да прочетете ръководството, преди да използвате пневматичен инструмент. Винаги трябва да носите предпазна екипировка и да вземете предпазни мерки, за да предотвратите инциденти.

Шмиргел

Пневматичните инструменти са клас устройства, задвижвани със сгъстен въздух. Те са полезни в различни индустриални приложения. Те обикновено са по-малки и по-леки от електрическите инструменти. Освен това са относително безопасни.

Пневматичните ножици, например, са леки и могат да режат здрава ламарина. Освен това са много лесни за използване. Те могат да се използват за рязане на фуги, вдлъбнатини и рафтови панели. Полезни са и за рязане на пластмаса и алуминий.

По същия начин минимашината за щанцоване е лек и мощен инструмент. Може да се използва за средно релефно шаблониране на дърво. Може да се използва и за изглаждане на метални тави и повърхности на монети.

Друг страхотен въздушен инструмент е шлифовъчната машина. Обикновено шлифовъчните машини са ръчни. Работят с шлифовъчен диск. Те се въртят между 5000 и 7000 RPM, което улеснява потребителите при шлайфане и полиране.

Отвертка
Пневматичните винтоверти са много полезен инструмент за закрепване. Те имат голямо разнообразие от диапазони на въртящ момент, включително висок въртящ момент, и са добър избор за монтажни приложения. Те също така предлагат ергономичен захват, който осигурява комфорт. За разлика от електрическите винтоверти, те изискват източник на въздух под налягане и имат задвижващ механизъм.

В допълнение към техния диапазон на въртящ момент, тези отвертки имат редица различни стилове. Предлагат се в дизайн с пистолетна ръкохватка, опция за стартиране с лост и опция за стартиране с натискане. Те също са изработени от термопластичен еластомер, за да осигурят отличен захват. Предлагат се в различни модели и могат да се използват както за производствени, така и за приложения на място.

Халтурен трион

Ножковите триони се използват за рязане на тънки метали и пластмаси. Те често се срещат в дома. Използват се в строителната индустрия за рязане на стоманени и метални тръби.

Основната цел на ножовката е да пробие дупка в метално парче. Използва се и за подрязване на болтове и винтове. Освен за рязане на метал, той може да се използва за рязане на пластмасови тръби.

Използва бутало и цилиндров блок, за да направи разреза. Острието може да се монтира вертикално или надолу. Крилата гайка контролира напрежението на острието. Прорезът на острието на ножовката е зоната на острието, която реже материал.

Ударни въздушни инструменти

Ударните пневматични инструменти се характеризират с бързо и силно задвижване на главата на инструмента за нанасяне на удар. Кинетичната енергия на удара е функция от ъгъла и радиуса на замаха, теглото на главата на инструмента и мускула зад всичко това. Обикновено центърът на тежестта за ударен пневматичен инструмент е разположен по дължината на дръжката.

Ударните пневматични инструменти включват цилиндър, вентилни камери и изходен порт. Цилиндърът може да има вдлъбната, елипсовидна или изпъкнала форма. Клапанните камери са разположени така, че да отвеждат средата под налягане към противоположните краища на цилиндъра. Изходният порт осигурява флуидна комуникация с разширителната камера.

Устройство за намаляване на шума може да се използва. Устройството за намаляване на шума може да бъде свързано към пневматичния инструмент и да бъде конфигурирано за селективно разединяване от пневматичния инструмент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>