Няколко съвета за самоподготовка по английски език

learn-English

В следните няколко параграфа ви представяме няколко съвета от преподавателите в курсовете по английски език на English World Academy, които ще ви помогнат в самостоятелната езикова подготовка.

 

Как да научите граматиката?

Първоначално, опитайте сами да забележите граматическите правила. Със сигурност, след като изгледате няколко серии от любимият Ви сериал, вече ще може да различавате първо от второ лице, или пък минало време. Ще мине известно време, преди да можете да кажете спонтанно даден израз на английски език.

Как да се научите да говорите?

Говоренето в процеса на науката е много важно. Не е достатъчно да можете да четете и пишете. Затова, постарайте се да говорите от самото начало. Ако нямате приятел до себе си – говорете сами със себе си или мислете на ум. Старайте се да правите това, толкова, колкото е възможно, докато не се превърне в навик.

Как да се научите да пишете?

Най-вероятно, това е действие, за което имате най-малко желание в процеса на изучаване на английския.

В началото, е много важно да четете и да слушате едновременно. Добре е да гледате филм на английски и да четете субтитрите. Интересните изречения, които могат да Ви послужат по-нататък, си струва веднага да записвате. При това е много важна систематичността.

От самото начало, следва да съставяте и да записвате собствени изречения. По този начин ще се научите не само да пишете, но и ще се запознаете по-добре със структурата на английския.

Вече съм стар/а за учене на английски

Това е причина, която директно можете да изключите, ако наистина желаете да научите английския език!

Нямам време

Много хора се оплакват, че нямат време за обучение по английски. В този динамичен живот, това е факт! От друга страна, обаче съществуват много начини и действия, с които можете да интегрирате изучаването на езика. Можете да научавате английския по пътя за работа в трамвая или влака, или в чекалнята при лекаря – да надникнете в своите бележки или книга и поне да съставите няколко изречения на ум. Също така, си струва да гледате новини на английски или пък филм – да уловите интересни за Вас изречения, да ги запомните и запишете.

Кога настъпва края на обучението?

Отговорът е: никога! Не съществува подобно нещо, като перфектно владеене на даден език. Независимо от това, от колко време изучавате английския – винаги ще откривате все по-нови фрази и думи! Истината е, че учим докато сме живи и това също касае изучаването на чуждите езици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>