SEO – оптимизирането за ключови думи и семантичното ядро.

SEO – начина да се класираш добре в търсачките! Дали е толкова лесно да се направи добро оптимизиране, след като за него са изписани хиляди трикове, похвати и практики? Оказва се, че не е, защото качественото оптимизиране е въпрос и на професионализъм все пак, както и на ежедневна практика. Бранда eXtremeSEO.net е сред лидерите в SEO оптимизацията и предлага адекватни решения за онлайн бизнеса. Днес най-голямата търсачка в мрежата е Google. Тя има огромна база данни от използвани ключови думи, синоними и семантични ядра. Преди оптимизацията на страница се правеше само за една ключова дума и беше достатъчно тя се повтаря определен брой пъти в текста. Днес, обаче страниците се оптимизират по теми и подтеми. Така освен основната ключова дума, в процеса по оптимизирането навлизат и нейните синоними, както и свързаните с нея ключови думи от семантичното ни ядро. Тоест SEO оптимизирането днес е по-трудно!

SEO, ключови думи и семантично ядро на сайта

Накратко казано ключовите ви думи, са това което предлагате на сайта си. Е, да ама не е толкова просто. Например сте онлайн магазин за животни. Част от ключовите ви думи са продукти за животни, храна за животни, кучешки нашийници и прочие. За всяка една страница ще оптимизирате по една главна ключова дума в допълнение с нейните синоними и трябва да я свържете със семантичното си ядро! Така реално страницата за кучешката храна е свързана с продукти за кучета и в текста за нея трябва да се появят поне още няколко нейни синонима. Прекаленото повторение на ключови думи е опасно и Гугъл ще ви накаже за това. Определено SEO става все по-комплексно.

Какво всъщност е семантичното ядро? Най-просто казано, това е група от ключови думи, фрази и дори изрази – описващи дадена тематика на статия, ревю, описание на продукт или услуга и прочие. Гугъл дотам е напреднал в оптимизацията, че дори и да не използвате ключова дума в страница на сайта си, той сам определя тематиката на страницата. Това не значи, че не трябва да използвате ключови думи, съвсем не! Правилното използване на семантичното ядро за ключовите ни думи по SEO в сайта – е много важно. Благодарение на него, търсачката ни класира и определя полезността ни за потребителя. Освен това Гугъл разпознава отлично разликите между род и число на една и съща ключова дума, така че дори потребителя да търси множественото или единственото число на даден израз, то Гугъл ще ви класира и за тях!

Къде може да намерим варианти за семантични ядра на ключови думи? Вариантите са няколко: Related searches на Гугъл, Keywords planner, reverse engineering (какви са ключовите думи на конкуренцията?). eXtremeSEO ви предлага качествена SEO оптимизация още днес, така че да сте популярни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>