Последни статии
Сешоар за баня
Сешоар за баня
23.02.2021 0

Плочки за кухня
Плочки за кухня
15.02.2021 0

Лампа за баня
Лампа за баня
13.02.2021 0

Идеи за баня плочки
Идеи за баня плочки
11.02.2021 0

Почистване на баня
Почистване на баня
09.02.2021 0

Последни коментари
Tags

Баня без плочки

Съществуват много и различни идеи за баня без плочки. Интериорът за баня без плочки може да бъде създаден без помощта на плочки. Как да направим красиви повърхности? Какво да изберем - венецианска мазилка или дървени панели за стената? Прочетете този пост, за да разберете колко много решения за баня плочки и алтернативни на тях опции са достъпни на пазара в наши дни.

 

 

Стени

 

Има различни методи за облицовка на баня без плочки. Стените в такава баня могат да бъдат разделени на носещи и преградни. При създаването на дизайнерски проект, винаги е необходимо да се отбележи местоположението на носещите стени, тъй като процесът на пробиване може да стане проблематичен при по-твърда стена.

 

Изборът на декорация на стени зависи изцяло от личните предпочитания на обитателите, предназначението и размера на банята. Също така, проникването на слънчева светлина през прозореца може да повлияе на избора на цветова схема за декорация на стените.

 

Прекалено светлите бани трябва да бъдат балансирани с по-тъмни акценти, докато баните с малко излагане на слънце, е добре да бъдат боядисани в светли пастелни цветове. Баня без плочки по стените в бежово и прасковено е добър вариант.

 

 

Тавани

 

Повечето опции за довършване на тавани ви позволяват да монтирате многостепенни конструкции, които създават допълнителен обем. Разделят се на зони и носят друга функционалност в интериорния дизайн.

 

Опънатите и окачените тавани имат функцията на вграждане на прожектори, което осигурява не само допълнително осветление, но и необичаен декор. Можете да подредите лампите в различен ред и да създадете дизайни от леки елементи. Най-популярните опции за разположение са полумесец, кръг и квадрат.

 

Разположението на прожекторите по периметъра на стаята е най-практичното и удобно решение и заедно с поставянето на допълнителен полилей в центъра можете да получите осветено пространство с най-високо качество.

 

 

Подове

 

Подът е основният фон не само за мебели, но и за стени. Изборът на подово покритие може да бъде един от най-важните фактори при създаването на цялостен интериор. Важно е да изберете не само цвета на подовата настилка, но и материала.

 

Най-популярните опции за подови настилки освен плочките са:

  • ламиниран паркет;
  • килим;
  • паркет;
  • линолеум.

 

Всеки от тези материали има различни класове на якост, което ви позволява да изберете необходимия и най-подходящ материал за помещения с определен трафик.

 

В помещения с по-скъпи покрития най-добрият вариант е да се използва паркет от естествено дърво. Това покритие ще продължи дълго време и ще осигури красив външен вид. Няма класически стил без паркет, а използването на естествено дърво е често срещано и в днешните популярни екостилове като фюжън или етнически.

Leave a Comment