Последни статии
Сешоар за баня
Сешоар за баня
23.02.2021 0

Плочки за кухня
Плочки за кухня
15.02.2021 0

Лампа за баня
Лампа за баня
13.02.2021 0

Идеи за баня плочки
Идеи за баня плочки
11.02.2021 0

Почистване на баня
Почистване на баня
09.02.2021 0

Последни коментари
Tags

Баня хотели

Дизайнът на банята в хотел или друга туристическа сграда за почивка се определя от избрания стил на декорация. За завършване на банята е по-добре да изберете естествени материали, които са устойчиви на влага. Трябва да бъде удобно да се поддържате банята чиста, пространството не бива да бъде затрупано с ненужни предмети и повърхностите следва да са лесни за почистване. Дизайнът на модерните баня хотели спа се определя от избрания стил на декорация.

 

 

Селски или рустикален стил

 

Това стилистично направление включва използването на естествено дърво за облицовка на стените и подовете. Дървото се третира със специални съединения срещу гъбички и се покрива с масло или восък. Естественият цвят на дървото задава на интериора лек и светъл тон, който визуално увеличава пространството.

 

Интересно изглежда използването на необработени дъски в облицовката на стените, които се почистват от дървесната кора и се шлайфат. Банята придобива очарователни черти. Това евтино покритие служи като топлоизолация и естетичен акцент. Стените могат да бъдат декорирани с иглолистни плоскости, украсени с резби.

 

Мебелите в такава баня се правят ръчно от масивен бор или се купуват готови и се допълват с декор от релефни изображения на дърво с тема, подходяща за баня. Дървените стени изглеждат красиви като символ на традиционната национална култура. За бюджетни опции се използват алтернативни материали от пластмаса, която имитира различни видове дърво.

 

 

Скандинавски стил

 

За този стил е характерна оптималната комбинация от функционалност и лаконичност. Финалът е доминиран от бяло с кафяви или черни структурни елементи.

 

Основният материал е дървото, допълнено от стъкло. Цялата цветова схема е спокойна, а геометрична тема може да бъде проследена навсякъде. Тук е подходящо използването на естествен или изкуствен камък, панели, направени от дървени материали и като цяло интериорът изглежда оригинален. Всички мебели са практични и издръжливи.

 

 

Стил хижа

 

Един от най-живописните варианти за интериорен дизайн на банята е стилът хижа. Камината и пейзажът пред прозореца обикновено са център на композицията. За предпочитане е да инсталирате панорамни прозорци за по-добър изглед.

 

Обзавеждането на банята е благоприятно за разговори и тихо забавление. Подходящи са удобни мебели, фотьойли с подлакътници, а по стените могат да са окачат ловни трофеи и картини с ловни сцени. В дизайна на стила на хижата широко се използват детайли, направени по метода на изгаряне на дърво, които придават солидност и рустикалност на интериора. Дървото и камъкът са основните материали за декориране на баня в стил хижа.

 

 

Минимализъм и хай-тек

 

Това са най-новите и модерни стилове в дизайна на бани. Акцентът е върху ергономичността и функционалността, като естествените материали стават основната украса на интериора.

 

Цветовете са много светли - бяло, бежово и стомана се комбинират с прозрачни стъклени повърхности и необработен бетон или зидария. Белите модерни тела за баня, оборудвани с най-новите технологии, създават енергичен и комфортен вид в стаята за отдих.

 

 

Японски стил

 

Банята в този стил се отличава със своята лаконичност и строгост. Основният акцент е върху избора на дърво за пода, тъй като местата за сядане са ниски или на пода. Препоръчително е стените да се боядисват в цвета на папирусна хартия. Декорът и рисунките съдържат изображения на черешови цветове или планински пейзажи. Декорът е много минимален.

 

Осветлението има за цел създаването на комфортна среда за медитация и умствена релаксация.

 

 

Източен стил

 

Това стилистично направление има дълга история, свързана с традиционния хамам или турска сауна. Можете да опитате да възпроизведете мекото блаженство на релаксация след процедури за баня у дома, като използвате керамични плочки и мозайки с флорални орнаменти.

 

В луксозните хотели баня с басейн може да се превърне в незаменим атрибут.

 

Върху страните му са разположени малки плочки. Мебелите също могат да бъдат украсени с мозайка. Плавни линии, арабски мотиви в декорацията, ярки цветове и  големи удобни дивани с много възглавници са отличителните черти на ориенталския интериор.

 

 

Класически стил

 

Този стил се превърна в универсално решение за декориране на красив интериор в баня хотел спа с бюджетни средства. Тук намират място чисти линии и добре дефинирани форми.

 

В такава баня ще са подходящи както исторически предмети от селския живот, така и удобни модерни мебели.

Leave a Comment