Последни статии
Сешоар за баня
Сешоар за баня
23.02.2021 0

Плочки за кухня
Плочки за кухня
15.02.2021 0

Лампа за баня
Лампа за баня
13.02.2021 0

Идеи за баня плочки
Идеи за баня плочки
11.02.2021 0

Почистване на баня
Почистване на баня
09.02.2021 0

Последни коментари
Tags

Баня направи си сам

Проект за баня направи си сам

 

Като всяка дейност така и реновирането на банята започва с проектиране и планиране. Полагането на плочки на пода и стената не е най-трудната задача, така че можете да ги поставите сами. Боядисването е още по-лесен и бърз процес, но тъй като банята е пространство с честа смяна на температурата, обилно количество пара и други, плочките са оптималния вариант.

 

 

По принцип този процес не е много по-различен от полагането на обикновени плочки, като единствената разлика е, че за да съответстват по-добре на тенденциите в момента, фугите за плочки трябва да бъдат минимални. Но дори и в случай на големи интервали между плочите, е напълно възможно да се използва обикновена фугираща смес за плочки. Фугирането понякога се използва дори при полагане на конвенционален вид плочки в случай на образуване на несъвършенства поради неравномерни подове или други причини. Изборът на цвят на фугите е чисто естетически въпрос и зависи от вас самите. Изборът на по-светъл цвят изглежда по-добре, но изисква повече поддръжка, особено когато избирате цвят за подовата настилка.

 

За да поставите плочките сами, използвайте следните инструкции. Първоначално трябва да се направят някои подготвителни действия.

 

Първо трябва да подготвите необходимите инструменти, а именно мистрия, гумена шпатула, нивелир, гумен котел, контейнер, резачка за плочки и смесител.

 

Второ, важно е да изчислите количеството материал: колко плочки ще са ви необходими, като се има предвид, че най-вероятно ще трябва да ги изрежете за стените, первазите, тръбите или поради други препятствия.

 

 

Ремонт на баня направи си сам

 

Следва и практическата част. Пристъпваме директно към работата, като не забравяме, че в идеалния случай за пълно и равномерно покритие, разстоянията между плочите трябва да бъдат минимални.

 

Подгответе повърхността. Тя трябва да бъде идеално гладка, но не можете да разчитате на подравняване, като използвате по-голямо количество разтвор. Всичко това е необходимо, така че покритието в крайна сметка да се окаже идеално гладко. За да се постигне равна повърхност, преди полагането на плочките, се прави замазка, а в помещения с високо съдържание на влага, веднага се образува хидроизолационен слой. Най-предпочитаният вариант е полагането на плочки върху бетонна замазка.

Подготвяме маркировките за първия ред. За да направите това, нарисувайте линия на разположения ръб на първия ред. Маркираме позицията, различна от другите фрагменти в случай на модел или декоративни вложки. Започваме да полагаме плочите от най-далечния ъгъл. Накрая почистете и изчакайте покритието да изсъхне и да се втвърди.

 

Освен полагане на плочки, може да включите и инсталиране на санитарен фаянс и шкаф за баня направи си сам. Поставянето на вана със система за хидромасаж ще превърне банята ви в оазис, в който влажната топлина да глези сетивата ви и да забравите за времето през престоя си в банята. Освен това може да създадете и проект за парна баня направи си сам с инсталирането на парогенератор. Те са компактни и ефективни и служат за по-добро изживяване по времето на вашите рутинни хигиенни процедури. Възможностите са безброй и са ограничени само от вашето въображение!

Leave a Comment