Последни статии
Сешоар за баня
Сешоар за баня
23.02.2021 0

Плочки за кухня
Плочки за кухня
15.02.2021 0

Лампа за баня
Лампа за баня
13.02.2021 0

Идеи за баня плочки
Идеи за баня плочки
11.02.2021 0

Почистване на баня
Почистване на баня
09.02.2021 0

Последни коментари
Tags

Баня обзавеждане

Баня обзавеждане идеи

 

Когато става въпрос за модерно и функционално обзавеждане баня и тоалетна, по-добре е ваната да се замени с душ, ако банята ви е с по-малка площ. Ако не сте готови да направите такива жертви, тогава ъгловата вана ще бъде най-добрият вариант за вас. Не забравяйте, че дори малките модели вани могат да бъдат оборудвани с функция за хидромасаж.

 

 

Можете да инсталирате обикновен правоъгълен модел, като го затворите с имитационен панел със сменяеми елементи. По този начин ще бъде възможно да се използва площта под ваната за съхранение на почистващи препарати.

 

Мивката е най-добре да изберете с пиедестал, за да спестите от ценното пространство под умивалника. С метода за монтиране на мивката към стената, под нея могат да се поставят рафтове за съхранение на вещи или пералня. Добър вариант за малки бани обзавеждане е ъгловата мивка с пиедестал. Над банята можете да поставите няколко ъглови рафта в избрания за вашата баня обзавеждане стил.

 

Опции за оформление на баня с малка площ с душ вместо с вана се счита за най-оптималното решение. Ако искате да направите място за пералня или мивка, поставете душ, вместо вана. Но ако има алтернатива (например, пералнята може да бъде в кухнята, мивката - също), използвайте пространството стратегически и инсталирайте вана. Когато изграждате душ зоната в банята, можете да поставите мивката. Стъклената мивка изглежда приятно и изтънчено, въпреки че струва малко повече от обикновено. Моделът на мивката, вградена в шкаф, е чудесен начин да спестите място, като комбинирате няколко функции в едно. Ако наличието на вана в банята е наложително по някаква причина, в този случай е желателно да се осигури място на пералнята и мивката на различно място.

 

Успешен вариант е инсталирането на компактна вана, чиято дължина не надвишава 1200 мм. Най-често тези водопроводни инсталации са затворени с прегради, което осигурява комфортен престой. Моделът вана за сядане може да бъде инсталиран дори в комбинирана баня, за да съчетае всички необходими функции в едно пространство.

Дори в баня с малка площ има възможност за инсталиране на модерно и удобно джакузи. Заедно с джакузито можете да поставите кошница за пране, рафтове на стената и да фиксирате малък шкаф. Големите мебели в случай на баня със скромни размери не могат да бъдат инсталирани.

Изборът на компактен водопровод ви позволява да допълвате банята не само с мивка, но и с тоалетна, ако има нужда да се направи комбинирана баня.

 

При създаването на проект за обзавеждане на баня трябва внимателно да имате предвид не само общите размери, но и характеристиките на геометрията на хоризонталните стени в частта на пода и стените или нишите.

Подробните измервания на пространството ще позволят да се намери най-добрата възможност за водопроводни и други елементи.

 

Ако търсите вдъхновение, може да разгледате в мрежата проекти за бани обзавеждане снимки, видеа и публикации. В интернет се предлагат много за баня обзавеждане евтини и качествени опции. В онлайн магазините ще намерите много и различни опции за баня обзавеждане цени на намаление.

 

Leave a Comment