Последни коментари
Tags

Вентилатор за баня

В съвременните жилища вентилацията е важно да се проектира на етапа на строителството, като е желателно предварително да поставите вентилационни канали и канали за електрическо окабеляване.

 

В миналото всички ние помним ретро моделите вентилатор за баня с въженце с приятно чувство на носталгия. В наши дни този елемент за банята е претърпял множество промени в дизайна и функционалността. Ако обемът на банята е малък и се използва от 1-2 души, все още можете да се насладите на естествена вентилация чрез вентилатор за баня без ток. Такъв може да бъде например, вентилатор за отдушник собствена тяга. В противен случай трябва да инсталирате вентилатори за баня с клапа и аспиратор.

 

 

Основно на пазара се предлагат три вида - вентилатор за баня таванен или за стената. Сред най-предпочитаните модели е модерният вентилатор с нисък шум.

 

При монтажа, не забравяйте да обработвате всички фуги със силиконов уплътнител, за да избегнете вибрации и шум по време на работа. За целта е добре да закупите преди монтажа силиконов уплътнител за баня.

 

Относно своята продуктивност, за банята се изисква модел с от 6 до 8 пъти въздушни обороти. Добре е да изберете вентилатор с не по-малко от шест пъти по-голяма производителност, спрямо размера на вашата баня.

 

Например: размерът на банята е 2x2x2.5m, с обем от 10 m 3 . Необходим ви е капацитет на екстрактора най-малко 60 m 3 / h.

 

Относно нивото на шума, в една малка баня, шумът на вентилатора се чува добре. Шумът над 35 децибела може да раздразни психиката на човека. Затова за предпочитане е да инвестирате в модел с нисък шум.

 

Шумът на вентилатора зависи от формата на остриетата и скоростта на въртене. Ако имате по-голям избор, вземете вентилатор с голям диаметър с ниска скорост на въртене. С една и съща производителност, той ще издава по-малко шум, отколкото малките и бързи модели.

Leave a Comment