Как да намерим фирма за ремонт на апартаменти

Търсите фирма за ремонт? Много е важно да не бъдете измамени, така че ако решите да се доверите на която и да е строителна фирма, трябва да имате добра представа с кого имате работа. Понякога "изпълнителите" също могат да свършат добра работа, но в същото време рискувате да получите нискокачествен продукт, с пълната невъзможност да предявите претенции към производителя.

 

Как да разпознаем лошите фирми така, че да не бъдем измамени? С кого си имаме работа? Това са въпросите, които хората, които планират ремонт, най-често си задават. Това наистина не е проста работа, но ако решите малко да подредите документите, определено ще разберете какъв е същността на въпроса. Разбира се, наличието на "бели счетоводни" и "чисти" документи не ви спасява от измама, но поне ясно ще разберете с кого си имате работа.

 

Първото нещо

 

Подпишете договор, в който ще бъдат посочени крайните срокове за доставка на проекта и започване на работа Нотариално го заверете.

Не подписвайте акта за завършена работа, преди те да са действително завършени. Тъй като законно ще ви е трудно да защитите делото си по-късно.

Не забравяйте да погледнете прогнозата в краен срок на изпълнение и да прочетете колко строители ще работят по ремонта. Декларираните разходи за работа също зависят от броя на служителите.

Не забравяйте, че имате право да се информирате за качеството на извършената предишна работа и да говорите със собствениците на апартаментите, в които тази фирма е извършила ремонт, по ваше искане фирмите за ремонт на апартаменти са длъжни да предоставят адресите на клиенти от портфолиото си.

 

Никога не оставяйте работата на строителите да върви по своя път, дори ако смятате, че имате доверие на тези хора, все пак проверявайте как върви работата. Преди да подпишете сметката, уверете се, че сте съгласни с цената на всички материали и не искате да ги замените с по-евтини / по-скъпи. Вие като клиент имате право на пълен контрол над всичко, което се случва! Това ще бъде правилно от ваша страна - вие сте длъжни да инспектирате извършената работа.
 

Източник: http://nameri-rabota.com