Последни коментари
Tags

5 особености на съвременните мебели в банята

Максимално функционални решения за жилищата с ограничено пространство

 

Банята е помещение, което трябва да предлага комфорт и функционалност, но често това се оказва трудна задача, защото сме ограничени с пространството. Изходът е само един – алтернативи, които имат своите отличителни предимства. Те внасят не само стил в дома ни, но и са особено практични.

 

Ето кои са важните детайли при обзавеждането на компактните бани в градски условия:

 

 

Материали за изработка

 

Модерните мебели за баня обикновено се изработват от масив, от МДФ или ПВЦ. Последните са отличен вариант, предвид влажността, която непрекъснато се задържа в помещението. Те са обработени с лаково покритие, което не допуска намокрянето и увреждането им. Така се гарантира съхраняването на визията и формата на мебелите.

 

При МДФ също има добра устойчивост на влага, тъй като те са изолирани със специални видове грунд и покрития от боя. Сред тях се срещат по-гъвкави и нестандартни форми, благодарение на самия материал.

 

Масивните мебели са търсени от ценителите на естествените суровини, а тяхното присъствие е неповторимо и безспорно създава една изключителна атмосфера.

 

Долните шкафове  

 

Има значение дали избирате шкаф с нивелиращи крачета или без такива. Те осигуряват повече стабилност. Това може да бъде оценено високо, особено когато подът е не особено равен. Лесно може да бъде преместен от мястото си, ако обичате да променяте периодично интериора си. Все пак трябва да се има предвид, че моделите са по-обемни и тежки, което не винаги е удачна идея, ако банята е прекалено малка по площ. Почистването също може да се окаже трудоемко, защото около крачетата се събират допълнително боклуци.

 

Висящите шкафове са другите предложения на производителите на съвременни мебели за баня. Те се закрепват силно за стената и нямат необходимост от крака. Имат способността да създават илюзията за повече простор наоколо.

 

Горните шкафове

 

На пазара се предлагат комплекти с различно предназначение. Някои имат допълнителни колони, разположени отляво или отдясно. Към тях се включва и огледало по средата, както и възможност за огледални врати. Те са много полезни, тъй като предоставят опция за събиране на доста вещи и принадлежности в банята. Може да се спрете и на вариант със стъклени полици, който стои по-незабележимо и дискретно в помещението, а и внася допълнителен простор визуално.

 

Огледалата

 

Тяхното предназначение днес не е само основното им – да ни служат като отражения на образите ни. Те позволяват вграждането на осветление, а то никога не е излишно в банята. Съществуват елегантни лампи, които не само улесняват живота ви, но и могат да се превърнат в красив акцент. Някои огледала са снабдени с часовник, индикатори за температура, както и с тъч скрийн и система срещу запотяване.        

 

 

Мебели за дома и офиса от Монема.

 

 

Leave a Comment